Oldalak

Oldalak

2012. február 2., csütörtök

Cukkini tócsni



Hozzávalók:
  • 2-3 db közepes cukkini
  • 2 egész tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 kis fej reszelt vöröshagyma (elhagyható)
  • 2 gerezd áttört fokhagyma
  • 1 csokor (apróra vágott) petrezselyem
  • 3-4 evőkanál liszt
  • só, bors, ételízesítő
  • olaj a kisütéshez

Elkészítés :

A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáütjük a tojásokat, belekeverjük a hagymát, fokhagymát, tejfölt, petrust, fűszereket, és végül annyi lisztet, hogy nem túl folyós masszát kapjunk. A tejfölt ki is lehet hagyni, ha éppen nincs otthon, de szerintem attól krémesebb, selymesebb lesz az állaga.
Serpenyőben, olajat melegítünk, és evőkanállal beleszaggatjuk, és kisütjük. Olyan kis "egérkeszerű" lepények, fánkok lesznek. Aki jobban szereti a klasszikus tócsni formát, akkor kevesebb olaj kell a serpenyőbe, és a kanállal el kell lapítani a lepényeket. Ha bővebb olajban süti az ember akkor inkább fánkocskák lesznek. Mindkét esetben, papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla az olajat.


Nálunk ma zöldsalátával tálaltam , de fokhagymás tejfölbe mártogatva is isteni fincsi, vagy főzelékekhez köretnek.
Jó étvágyat hozzá ! :-)

2 megjegyzés:

  1. Majdnem ugyanezt készítettem el vasárnap, csak köretként:) Nagyon finom,én imádoma cukkinit.

    VálaszTörlés
  2. Mariann, nagyon jó ötlet!:) Guszta és biztosan finom is!:)

    VálaszTörlés