Hozzávalók:
1 egész csirkemell
3 gerezd fokhagyma
1 narancs héja+leve
1 dl fehérbor
2 dl alaplé (1 leveskoca)
1 tk. dijoni mustár
só, bors, Toscana fűszerkeverék
2-3 szál friss kakukkfű ( ha nincs szárított is jó)
1 tk. kukoricakeményítő (elhagyható)
2-3 ek. olívaolaj + 5 dkgvaj
Elkészítés:
A csirkemellet kisebb darabokra szeleteljük, majd sózzuk, borsozzuk. Olívaolaj és vaj keverékén mindkét oldalát átsütjük, kissé megkapatjuk. Utána megszórjuk a fűszerkeverékkel, köré dobjuk a fokhagymát és a kakukkfű ágakat. A narancs héját zöldséghámozóval leszedjük mielőtt kifacsarjuk és vékony csíkokra vágjuk. Utána felöntjük a fehérborral és a narancslével, amiben elkevertük a mustárt, végül rászórjuk a narancshéjat. Lassú tűzön puhára pároljuk, közben húsleves alaplével, vagy 1 leveskockából készített lével mindig pótoljuk a folyadékot. A végén vagy elpárologtatjuk a felesleges folyadékot, vagy ha szaftosabban szeretnénk, akkor 1 teáskanál kukoricakeményítőt egy kevés hideg vízben elkeverünk, majd hozzáöntjük és összeforraljuk.
Köret:
3 nagyobb édesburgonya/batáta uborkagyalun szeletelve,
olívaolajjal megszórva és sütőpapíros tepsiben megsütve a sütőben 180
fokon kb. 15-20 perc alatt. Vigyázni kell, mert hamar megég, akkor fekete lesz és keserű.
Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése