Oldalak

Oldalak

2012. augusztus 14., kedd

Padlizsánkrém


Most éppen szezonja van a padlizsánnak, és mi nagyon szeretjük minden formában ...... rántva, grillezve, töltve, ...de talán krémnek a legjobban. Ez a padlizsánkrém egy könnyű habos változat, és kicsit pikánsan  savanykás a majonéztől. Pirítóssal kitűnő reggeli, vacsora vagy vendégváró mártogatós. Hűtőben több napig is eláll, ezért nem érdemes kis mennyiséget csinálni belőle.... és egyébként is hamar elfogy ! :-) 


Hozzávalók:

3-4 db padlizsán
2 evőkanál olívaolaj
5 dkg vaj
2 evőkanál majonéz
3-4 gerezd zúzott fokhagyma

bors



Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, megtöröljük, villával kicsit megszurkáljuk és sütőben a rácson megsütjük. Akkor jó, ha a bőre már ráncos lesz. Hagyjuk kicsit kihűlni, ketté vágjuk, a húsát kikaparjuk, és az összes többi hozzávalóval együtt aprítógépbe (turmixgépbe) tesszük és habosra keverjük.
Friss, ropogós pirítóssal tálaljuk.



 Jó étvágyat hozzá ! :-)



 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése