Hozzávalók:
4 db csirkefelsőcomb
50 g füstölt szalonna
1 db paprika
1 db paradicsom
2 közepes fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só
bors
pirospaprika
őrölt kömény (pici)
majoranna (pici)
1 nagy doboz tejföl
1 kávéskanál liszt
Palacsintához:
25 dkg finomliszt
2 egész tojás
1 csipet só
kb.2 dl tej
kb. 2 dl szénsavas víz
kevés étolaj ( a kisütéshez)
Elkészítés:
A szalonnát zsírjára sütjük, és a zsiradékon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a apróra vágott paprikát és paradicsomot, majd a végén belereszeljük az egy gerezd fokhagymát. Tűzről levéve megszórjuk a pirospaprikával, és belerakjuk a csirkefelsőcombokat. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint még fűszerezhetjük. Én szoktam kevés őrölt köményt és majorannát is tenni a pörköltbe. Annyi vízzel felengedjük, hogy jó szaftos legyen, majd készre főzzük. Miután a hús megpuhult, kiszedjük a pörköltszaftból, és ledaráljuk, vagy késes aprítóban pürésítjük. A fennmaradt szaftot, attól függően, ha csontos húsból készült a pörkölt, akkor fémszűrőn átpasszírozzuk, ha csont nélküli húsból, akkor elég csak botmixerrel simára keverni. Utána a tejfölt összekeverjük kevés liszttel és a levéhez adjuk, majd összeforraljuk. Ebből a tejfölös szaftból annyit adunk a ledarált húshoz, hogy egy kenhető masszát kapjunk.
Közben összekeverjük a palacsintatésztát, hogy szép sima masszát kapjunk, és kisütjük.
A húsos töltelékkel megkenjük, és batyura összetekerjük,majd egy jénai tálba sorakoztatjuk őket. A tetejét meglocsoljuk a tejfölös mártással, és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt összesütjük.
Tálalásnál tejföllel, petrezselyemmel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése