2012. március 31., szombat

Habcsókos feketeerdő kalács

Elhatároztam, hogy Húsvét előtt már nem sütök kalácsot , de nem sikerült betartani amikor Trollanyu -nál megláttam egy ilyen gyönyörűséges kalácsot. Köszönet érte ! :) Végül csak a tölteléket csináltam az Ő receptje szerint, ( nem volt itthon tejszínem),  a kalács tésztája régi receptem . De így is finom lett ! :)

Hozzávalók :

60 dkg liszt
3 tojás sárgája
3 dl langyos tej
3 evőkanál olaj
3 evőkanál porcukor
4 dkg élesztő
pici só





Töltelék :

3 tojás fehérje
8 dkg porcukor
fél üveg magozott meggybefőtt
10 dkg étcsokoládé apróra törve
4-5 db csokis keksz öszetörve





Elkészítés:

Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a cukorral, pici sóval, étolaj, tojássárgája, végül az élesztős tej, és jól összedolgozzuk. Megszórjuk a tetejét liszttel és letakarva meleg helyen hagyjuk megkelni.
Addig előkészítjük a tölteléket . lecsöpögtetjük a meggyet, összetörjük a csokit és a kekszet, majd felverjük a tojások fehérjét a porcukorral.
Amikor kb. a duplájára kelt a tészta, téglalap alakúra nyújtjuk és elsimítjuk rajta a tojáshabot, és megszórjuk a meggyel, csokival, kekszmorzsával. Utána óvatosan feltekerjük, mert eléggé csúszik a tojáshab, és koszorú formában egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük tojássárgájával, és éles késsel körben bevagdaljuk. Kicsit még hagyjuk a tepsiben kelni, majd szép pirosra megsütjük.




A Húsvéti receptajánló játékba is felteszem utólag ezt a receptet, mert szerintem illik az ünnepi asztalra is.

Jó étvágyat hozzá ! :-)

2 megjegyzés:

  1. Gyönyörű lett:) Örülök, hogy elkészítetted és ízlett is nektek:)

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is siker volt! Olyan szép és finom!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...