2014. február 17., hétfő

Tejszínes-mascarponés túrótorta


Könnyű, piskótás, illatos, krémes,.....túrótorta. Többet nem is érdemes mondanom róla! :) 
Sajnos szeletben nem tudok róla képet mutatni, mert nem saját részre készítettem, de ha legközelebb sütök, ígérem pótolom. Nem először készítettem, biztos siker mindig. Alul-felül egy vékony puha piskótaréteg, és közte vastagon a könnyű, krémes, citromhéjtól és vaníliától illatozó túrókrém.

Hozzávalók :

A piskótához:

2 db tojás
2 evőkanál víz
4 dkg finomliszt
4 dkg kukoricakeményítő
0,5 csomag sütőpor
1 pici só
10 dkg cukor
1 csom. vaníliáscukor

Túrókrémhez :

50 dkg túró
25 dkg mascarpone
2,5 dl tejszín
15 dkg porcukor
1 citrom
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag Dr. Oetker instant Zselatinfix

Elkészítés :

Először a piskótát készítjük el.
A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a 2 evőkanál vízzel, a cukorral, és vaníliás cukorral robotgéppel fehéredésig jól kikeverjük. A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kukoricakeményítővel.
A kikevert sárgájás krémhez, felváltva, óvatosan hozzákeverjük a lisztes keveréket és a tojásfehérjehabot.
Egy 26 cm-es kerek ( sütőpapírral bélelt ) tortaformába öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig ( tűpróbáig) sütjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a tölteléket:
A túrót krumplinyomón áttörjük, hozzáadjuk a mascarponét, a citrom reszelt héját, és kb. fél citrom levét, majd a zselatinfixet is hozzákeverjük. Vigyázat, a cukrot csak utána szabad hozzákeverni!
A tejszínt 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, végül a túróhoz keverjük a maradék cukorral és vaníliás cukorral együtt. Egy könnyű, de mégis jó tartású krémet kapunk.

A piskótatészta ha kihűlt, vízszintesen ketté vágjuk, az alját visszarakjuk a kapcsos formába, erre kerül a túrókrém, majd a tetejére tesszük a másik piskótalapot. Ha a tortaforma karimája nem fogná elég szorosan, akkor egy széles késsel, vagy tortalapáttal körbesimítjuk a krémet az oldalán. Kb. 1 órára hűtőbe tesszük, majd tálaláskor porcukorral megszórjuk a tetejét.


Jó étvágyat hozzá! :-)

7 megjegyzés:

  1. Biztos nagyon finom!! Óhhh, bárcsak, bárcsak....

    VálaszTörlés
  2. Üdvözlöm,

    A krémhez a cukrot ,miért a végén kell bele keverni? Miért nem lehet a túróba?

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom torta. A piskóta könnyű a krém isteni.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...