Kedvenc sztárszakácsnőm Nigella Lawson receptje alapján készült ez a mennyei brownie. Nigellában a szuper receptjein kívül azt szeretem, hogy olyan szenvedélyesen főz, és imád enni. Örömmel készíti a legegyszerűbb hétköznapi fogásokat is, és annyira jóízűen fogyasztja el, hogy az ember rögtön nekilát sütni-főzni. :)
Ez a csupa csoki brownie nyugodtan megérdemli a tökéletes jelzőt, olyan amilyennek lennie kell, kívül roppan, belül kicsit tömören lágy ( nem nyers ). Érdemes kipróbálni, nagyon finom !
Ez a csupa csoki brownie nyugodtan megérdemli a tökéletes jelzőt, olyan amilyennek lennie kell, kívül roppan, belül kicsit tömören lágy ( nem nyers ). Érdemes kipróbálni, nagyon finom !
HOZZÁVALÓK :
( 33x22cm-es tepsihez )
37,5 dkg vaj
37,5 dkg jó minőségű ( min 70% ) étcsoki
37,5 dkg porcukor
22,5 dkg liszt
6 egész tojás
1 ek. vaníliakivonat
1mk. só
1. A sütőt előmelegítjük, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. A csokit a vajjal együtt vízgőz fölött felolvasztjuk, jól elkeverjük.
3. A tojásokat a porcukorral és a vaníliakivonattal habosra keverjük.
4. A lisztet összekeverjük a sóval.
5. A felolvadt csokit kicsit hagyjuk hűlni, majd a tojásos keverékhez öntjük és elkeverjük.
6. A lisztet is hozzáadjuk, simára keverjük, majd a sütőpapíros tepsibe öntjük.
7. Kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Akkor jó, ha kívül világos matt a színe, belül pedig kicsit ragacsosabb sötét. Fagyival vagy lekvárral tálaljuk. Kis kocka elég belőle, mert tömény édesség !
Jó étvágyat hozzá ! :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése