Most próbáltam ki először a kuszkuszt, de valószínű sűrűn lesz az asztalunkon, mert nagyon ízlett mindenkinek, másrészt sokféleképpen variálható alapanyag. Nálunk ma főételként ez volt az ebéd, de inkább köretnek szokták fogyasztani. Pillanatok alatt elkészül, magát a kuszkuszt főzni sem kell, csak forró vízbe áztatni, és letakarva állni hagyni. Elhatároztam, hogy az idén minél több egészséges alapanyagot fogok az étrendünkbe beiktatni, változatosan és finoman elkészítve. Ez a zöldséges kuszkusz egytálételnek kiválóan megállja a helyét, tápláló, egészséges, könnyű és finom . :))
Hozzávalók :
1 bögre kuszkusz
1 szál sárgarépa
2-3 szál zöldhagyma
1 bögre zöldborsó
1 bögre szeletelt gomba
1 csom. vágott petrezselyem
só, bors, ételízesítő ( ízlés szerint, nálam Toscana fűszerkeverék)
1 leveskocka ( vagy húsleves alaplé)
kevés olivaolaj
Elkészítés :
A zöldhagymát felkarikázzuk és kevés olivaolajon üvegesre pirítjuk, majd rádobjuk a felszeletelt sárgarépát, gombát, a mirelit zöldborsót, befűszerezzük és fedő alatt elkezdjük párolni. Ha konzerv zöldborsóval vagy gombával dolgozunk, akkor értelemszerűen csak később adjuk hozzá.
A serpenyő közepén a vágott petrezselyem látható, amit előre kis adagokban le szoktam fagyasztani, és ilyenkor csak beledobom az ételbe, majd ha kienged elkeverem.
Közben kimérjük a kuszkuszt egy bögrével, majd másfélszeres vizet ( ha van alaplét) forralunk egy húsleveskockával és a kuszkuszra öntjük, összekeverjük és lefedve állni hagyjuk 10-15 percet.
Amikor elkészült, villával fellazítjuk a kuszkuszt és hozzákeverjük a sült zöldségekhez. Önmagában főételként savanyúsággal, salátával fogyaszthatjuk, vagy különféle húsok mellé köretnek.
Jó étvágyat hozzá ! :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése