2020. október 30., péntek

Tepsis csirkecomb - sütőtökkel, birsalmával





Múlt hétvégén sütöttem ezt a tepsis csirkecombot, és annyira jól sikerült összehozni az ízeket ( abból ami éppen itthon volt :-) ) , hogy gyorsan le is írom el ne felejtsem. Nekem most csak felsőcombom volt, de persze egész combból is készíthetitek, úgy még mutatósabb. A mennyiséget mindenki a családjához tudja igazítani. A birsalma szezonban én nagyon sok ételbe teszek birsalmát , mert imádjuk, de sültek mellé szinte kötelező, és nagyon jól harmonizál a sütőtökkel is. Nincs vele sok munka, csak berakjuk egy tepsibe, körettel együtt elkészül.


Hozzávalók:

5db csirkefelsőcomb ( lehet egész comb is)

5-6 gerezd fokhagyma

3 db nagyobb burgonya

1 nagyobb birsalma

1 kisebb (fél) sütőtök

2 ágacska friss rozmaring

1 dl fehérbor

só,bors, toszkán fűszerkeverék

kevés olaj


Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk és bőrével együtt befűszerezzük. Olajozott tepsibe rakjuk, köré tesszük az egész gerezd fokhagymákat, pár ág rozmaringot, aláöntjük a bort + pici vizet, és lefóliázva betesszük a sütőbe 200 fokra kb. 30-45 percre, hogy majdnem puhára párolódjon. Addig megpucoljuk a zöldségeket, a burgonyát hosszúkás cikkekre, a sütőtököt nagyobb kockákra, az almát negyed cikkelyekre héjastul. Amikor a csirkecomb már nagyjából megpuhult, köré tesszük a felvágott zöldségeket, dobunk a tetejére még egy kis rozmaringot, és még szintén lefóliázva betesszük a sütőbe kb. 15 percre. Utána levesszük róla az alufóliát ( vigyázni kell a gőz miatt! ) és szép pirosra sütjük. A sütési időket csak kb. írom, mert mindenki sütője más, így a végén is figyelni kell, hogy a bőre szép piros ropogós legyen, de azért ne égjen meg.


Jó étvágyat hozzá! :-)

3 megjegyzés:

  1. Nagyon nagyon guszta, ezt ki kell hogy próbáljam!

    VálaszTörlés
  2. Szuper ízkombó, mint mindig!❤

    VálaszTörlés
  3. Titanium Earrings & Stitch | Etsy
    Titanium Earrings & Stitch is an 2016 ford focus titanium innovative tool titanium trim hair cutter designed to help you get the best columbia titanium boots shape edc titanium possible with your jewelry. 벳 365

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...