2012. január 12., csütörtök

Tejfölös gombapaprikás - Bogi kedvére

 

Szandikám barátnője kért meg, hogy írjam le a gombapaprikás receptemet, mert nagyon ízlett neki amikor nálunk evett, és szeretné elkészíteni. Kedves Bogi, most eljött az alkalom, mert ma ez lesz a menü nálunk.

Hozzávalók:

50-60 dkg gomba
1 nagyobb fej hagyma
1 kisebb paprika ( vagy darált pritaminpaprika)
1 kisebb paradicsom
pirospaprika, tarkabors, vegeta, majoranna
1 poharas (kis) tejföl
1 csapott evőkanál liszt

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a darált paprikát vagy a felszeletelt paprikát, paradicsomot,.....tűzről levéve a pirospaprikát ( vagyis pörköltalapot készítünk), utána beletesszük a felszeletelt gombát, fűszerezzük (vegeta,bors, majoranna) és kevés vizet öntünk hozzá. Fedő alatt puhára pároljuk. Közben egy tálkában kikeverjük a  tejfölt a liszttel, kevés hideg vizet is öntünk hozzá ( így nem lesz csomós), és a majdnem kész gombapörkölthöz adjuk. Kicsit összerottyan, és kész !



Házi galuskával a legfinomabb, de ma csak kagylótésztát főztem ki hozzá.


Szerintem így is finom lett. :) 
Jó étvágyat hozzá!



7 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, étvágygerjesztő. Mi is szeretjük a gombát mindenféleképpen elkészítve.

    VálaszTörlés
  2. Ó de nagyon szeretem, akár nokedlivel, akár kagylótésztával! Nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen Rita és Éva ! :)

    VálaszTörlés
  4. Húúú, még jó, hogy pont ma megyünk vásárolni. Be is szerzek gombát...:)

    VálaszTörlés
  5. Mi is szeretjük:) Csak a fiúk hiányolják belőle a húst:) Ők már csak ilyenek. Nokedlivel a legjobb, de azért tésztával is lecsúsik, sőt rizzsel is.

    VálaszTörlés
  6. És én is ezt főztem tegnap!:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...