Kedvencünk ez a krémes, tejszínes, vaníliapudingos, mégis savanykásan pikáns gyümölcsleves. Az állaga kicsit sűrűbb, inkább egy gyümölcsjoghurtra hasonlít.
Langyosan és hidegen egyaránt isteni. :) Lehet kicsit spórolni a kalóriákkal, ha a cukrot kiváltjuk Xilittel ( nyírfacukorral) és a lisztet elhagyjuk.
Langyosan és hidegen egyaránt isteni. :) Lehet kicsit spórolni a kalóriákkal, ha a cukrot kiváltjuk Xilittel ( nyírfacukorral) és a lisztet elhagyjuk.
Hozzávalók :
- 4 db savanykás ( Idared) alma
- 1 zacskó (2,5 dl) tejszín
- 1 csomag vanília pudingpor
- 1 ek. liszt
- 1 karika citrom
- fahéj ( egész)
- szegfűszeg ( egész)
- cukor ( ízlés szerint)
Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk és egy karika citrommal, a fűszerekkel és a cukorral kb. 2 liter vízben odatesszük főni. Addig egy kisebb tálban elkeverjük a pudingport és a lisztet a tejszínnel. Amikor felforr a leves már az almák is megpuhulnak. Merőkanállal kiveszünk a levéből és a tejszínes habaráshoz adjuk (hőkiegyenlítés miatt), majd szűrőn keresztül a leveshez öntjük. Egyet forralunk még rajta és már kész is ! :)
Tálaláskor citromfűvel díszítettem ..... csak a fotó kedvéért !
Jó étvágyat hozzá ! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése