2012. június 2., szombat

Fahéjas almaleves


Kedvencünk ez a krémes, tejszínes, vaníliapudingos, mégis savanykásan pikáns gyümölcsleves. Az állaga kicsit sűrűbb, inkább egy gyümölcsjoghurtra hasonlít. 
Langyosan és hidegen egyaránt isteni. :) Lehet kicsit spórolni a kalóriákkal, ha a cukrot kiváltjuk Xilittel ( nyírfacukorral) és a lisztet elhagyjuk.

Hozzávalók :


  • 4 db savanykás ( Idared) alma
  • 1 zacskó (2,5 dl) tejszín
  • 1 csomag vanília pudingpor
  • 1 ek. liszt
  • 1 karika citrom
  • fahéj ( egész)
  • szegfűszeg ( egész)
  • cukor ( ízlés szerint) 


Elkészítés:

Az almákat megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk és egy karika citrommal, a fűszerekkel és a cukorral kb. 2 liter vízben odatesszük főni. Addig egy kisebb tálban elkeverjük a pudingport és a lisztet a tejszínnel. Amikor felforr a leves már az almák is megpuhulnak.  Merőkanállal kiveszünk a levéből és a tejszínes habaráshoz adjuk (hőkiegyenlítés miatt), majd szűrőn keresztül a leveshez öntjük. Egyet forralunk még rajta és már kész is ! :)
Tálaláskor citromfűvel díszítettem ..... csak a fotó kedvéért !




Jó étvágyat hozzá ! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...