Hozzávalók:
Krémhez:
50 dkg mascarpone
50 dkg málna
1 dl tejszín
20 dkg fehércsoki
Sziruphoz:
4 dl víz
15 dkg cukor
1 nagy citrom leve és héja
Az összeállításhoz:
40 db babapiskóta
20-30 dkg mála
fehércsoki forgács a díszítéshez
Elkészítés:
Először a szirupot készítjük el : egy lábasba beleszórjuk a cukrot, ráöntjük a vizet és felmelegítjük amíg a cukor teljesen elolvad. Belereszeljük a citrom héját, majd a kifacsart citrom levét is hozzákeverjük.
Utána a krém következik : a turmixgépben pépesített málnát összekeverjük a mascarponéval, utána belekeverjük a gőz fölött felolvasztott csokit, végül a tejszínnel fellazítjuk.
Az összeállításnál először a babapiskótákat megáztatjuk a cukros szirupban és lerakjuk egy üvegedény aljára ( kb. 20x30cm-es), utána következik egy réteg krém majd kirakjuk málnaszemekkel és ismét a piskóta következik. Nekem csak két sor volt, és inkább a krém vastagabb...... a lényeg, hogy krémmel zárjuk és a tetejét díszíthetjük málnaszemekkel és fehércsoki forgácccsal. ( zöldséghámozóval vágtam táblás csokiból).
Nálunk az egész családnak nagyon ízlett :) Jó étvágyat hozzá ! :)
Boldog szülinapot a lányodnak:) Már gyönyörű felnőtt nő:) Az epermisu nagyon finom, én is szoktam készíteni, és itt most van norvég eper szezon:)
VálaszTörlés