2012. augusztus 6., hétfő

Szedres hétvége :)


Ezen a hétvégén nálunk minden a szederről szólt. Anyukám barátnőjétől kaptunk egy kisebb vödör szedret, amit eredetileg dzsemnek akartam befőzni, de aztán lebeszéltem magam, mert sem elég üvegem, sem elég befőzőcukrom nem volt itthon. Így elkezdtem feldolgozni a szedret, mert sokáig nem áll el. Főztem szederlevest, sütöttem szedres gyümölcstortát, ettük vaníliafagyival és csak úgy magában is.......szóval szedret ettünk szederrel ! :-)



A szederleves receptjét itt olvashatjátok, mert az alapja  ugyanaz mint a fahéjas almalevesé, csak a fűszerezésén változtattam egy kicsit. Egy fűszerkeveréket ( őrölt) használtam, amiben kardamon és narancs is van a fahéjon és szegfűszegen kívül. ( Kotányi muffin fűszerkeverék ). Egyébként ugyanúgy tejszínnel és pudingporral sűrítettem. A meggylevest és más vegyes gyümölcslevest is általában így szoktam készíteni. Szederből már a színe is önmagáért beszél, de az íze is igazán finom lett .



A szedres gyümölcstorta receptjét már szintén leírtam,  itt  találjátok epres változatban. Mindent ugyanúgy készítettem, csak szederrel és átlátszó gyümölcszselével.




Amilyen mutatós, annyira finom is ! 
Jó étvágyat hozzá ! :-)

3 megjegyzés:

  1. Én is nagyon szeretem a szedret, egészséges is és nagyon finom. Hát még így!:)

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű lett igazán, hiába ha szép a gyümölcs nem is kell mellé semmi más a tortára. Ennék most én is egy szelettel...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen ! :) Jól esik a dicséret, főleg attól aki ilyen csoda gyönyörű tortákat készít....:-))

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...