2012. október 2., kedd

Banános-fahéjas gyümölcsrizs kókusztejjel



Annyira finom lett ez a kókusztejes gyümölcsrizs, hogy gyorsan meg is osztom Veletek.:) Nagyon hamar elkészül, hidegen-langyosan is finom. Nyírfacukorral és mézzel készítettem, és ami még lényeges, hogy kerekszemű rizsből, mint minden tejberizst. Édességnek, desszertnek ....de önálló fogásnak vacsorára is megállja a helyét.

Hozzávalók :

7dl kókusztej
2 dl rizs
2 dkg nyírfacukor
1 cs. vaniliacukor
2 tojássárgája
1 fél citrom reszelt héja
2 db banán
3 evőkanál méz
1 tk fahéj
1 csipet só






Tegyük fel a kókusztejet a nyírfacukorral, csipet sóval és a rizzsel főni, míg a rizs megpuhul. Addig a két tojássárgáját verjük föl egy kis kókusztejjel a vaniliacukorral és a reszelt citromhéjjal. A tejberizst húzzuk le tűzről és keverjük hozzá a tojássárgáját. Visszatéve a tűzre egy percig összeforraljuk. Ettől krémesebb lesz az állaga. Ha kissé kihült hozzákeverjük az apróra vágott banánt.


A tetejét megszórjuk fahéjjal, és megcsurgatjuk mézzel.

Jó étvágyat hozzá ! :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...