Évekkel ezelőtt Pancetta néven tanultam Zsuzsi barátnőmtől ezt az olasz receptet, ami azóta is nagy kedvenc nálunk. A pancetta egy olasz húsos szalonna ami általában kerek formájú, de a hosszúkás baconbe tekerve ugyanolyan finom lesz. :)
Nagyon egyszerű, hamar elkészül, krumplipürével vagy rizzsel, és kompóttal szoktam tálalni.
Hozzávalók:
- csirkemáj
- szeletelt bacon ( vagy pancetta)
- majoránna
- bors
- pici olaj
A csirkemájat megtisztítjuk , megmossuk és szűrőedényben lecsöpögtetjük. Megszórjuk majoránnával és kevés őrölt borssal (sózni nem szabad mert megkeményedik), majd egyenként a baconbe tekerjük. Meg lehet tűzni egy-egy fogpiszkálóval, de ha szépen aláhajtjuk, akkor egyben marad anélkül is.
A tepsit egy pici olajjal kikenjük, és sorban lerakjuk a tekercseket, majd alufóliával letakarjuk. Kb. 30-35 perc alatt kész, félidőben levesszük róla az alufóliát és szép pirosra sütjük. Akkor jó, ha kívül a bacon ropogós, belül a máj puha omlós. Tálaláskor utána lehet sózni, de általában a szalonnától elég sós lesz.
Krumplipürével és birsalma kompóttal tálaltam.
Jó étvágyat hozzá ! :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése