2012. november 18., vasárnap

Baconos csirkemáj , krumplipürével





Évekkel ezelőtt Pancetta néven tanultam Zsuzsi barátnőmtől ezt az olasz receptet, ami azóta is nagy kedvenc nálunk. A pancetta egy olasz húsos szalonna ami általában kerek formájú, de a hosszúkás baconbe tekerve ugyanolyan finom lesz. :) 
Nagyon egyszerű, hamar elkészül, krumplipürével vagy rizzsel, és kompóttal szoktam tálalni. 

Hozzávalók:



  • csirkemáj
  • szeletelt bacon ( vagy pancetta)
  • majoránna
  • bors
  • pici olaj
A csirkemájat megtisztítjuk , megmossuk és szűrőedényben lecsöpögtetjük. Megszórjuk majoránnával és kevés őrölt borssal (sózni nem szabad mert megkeményedik), majd egyenként a baconbe tekerjük. Meg lehet tűzni egy-egy fogpiszkálóval, de ha szépen aláhajtjuk, akkor egyben marad anélkül is.







A tepsit egy pici olajjal kikenjük, és sorban lerakjuk a tekercseket, majd alufóliával letakarjuk. Kb. 30-35 perc alatt kész, félidőben levesszük róla az alufóliát és szép pirosra sütjük. Akkor jó, ha kívül a bacon ropogós, belül a máj puha omlós. Tálaláskor utána lehet sózni, de általában a szalonnától elég sós lesz.








Krumplipürével és birsalma kompóttal tálaltam.



Jó étvágyat hozzá ! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...