Annyi jót hallottam mostanában a paleolit étrendről, hogy gondoltam kezdetnek kipróbálok egy muffint. Az utóbbi időben rengeteg macaront sütöttem, aminek szintén a mandulaliszt az alapja, úgyhogy ez az alapanyag már ismert volt a számomra. Kókuszzsírt is használtam már (igaz hússütésre:)), és Nyírfacukorral is sütöttem már süteményt. Ezen a három alapanyagon kívül, a többi összetevő teljesen hétköznapi. Nagyon finom könnyű a tésztája, és kellemes banán-kakaó-fahéj íze van.
HOZZÁVALÓK :
15 dkg mandulaliszt
2 tojás
2 banán
2 ek. Holland kakaópor
5 dkg olvasztott kókuszzsír
2 ek. Nyírfacukor ( Xilit)
fél citrom leve
1 tk. vaníliaesszencia
1tk. fahéj
1tk. szódabikarbóna
ELKÉSZÍTÉS :
A banánokat krumplinyomón áttörjük, hozzáadjuk a tojást, a citromlevet, vaníliát, nyírfacukrot, és kézi habverővel jól elkeverjük. A mandulalisztet összekeverjük a kakaóval, fahéjjal, és a szódabikarbónával, majd a nedves összetevőkhöz keverjük.
Egy kissé folyós tésztát kapunk, muffin sütőbe adagoljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt tűpróbáig kisütjük.
Cukormentes mazsolás sárgabaracklekvárral tálaltam.
Jó étvágyat hozzá ! :-)
Gratulálok a recepthez!
VálaszTörlésElkészítése kb 10 perc, megsül 20 perc alatt és pont egy 12-es formára való. Nem édes, nem nehéz és ami a legfontosabb, nem okoz akkora lelkiismeret furdalást, mint cukros-lisztes testvére.:-)
Köszönöm szépen :)) nagyon örülök, hogy ízlik ! :))
TörlésFantasztikus a legjobb muffinrecept! És más maglisztekkel is jó. Puha de mégis egyben marad.
VálaszTörlésKöszönöm Zsuzsanna ! Nagyon örülök, hogy ízlik ! :) Kipróbálom majd én is más magliszttel, köszi az ötletet !
TörlésA mandulaliszt helyett használhatok őrölt mandulat?
VálaszTörlésPersze Katalin, gyakorlatilag az az ....finomra őrölt mandula, de az sem baj, ha kicsit durvább ebben az esetben. A macaronnál számít, hogy nagyon finomra őrölt/liszt legyen. Jó sütögetést! :)
Törlés