2013. április 10., szerda

Tavaszi csirkemell



Annyira megörültem ennek a kis napsütésnek, hogy ezt a színes tavaszi csirkemellet készítettem ma ebédre.
Nagyon egyszerű, semmi extra nincs benne, csak a sok színes vitamindús zöldség adja meg az ízét és a lényegét.

Hozzávalók :

1 csirkemellfilé
1 csomag újhagyma
2 db paradicsom
1 db paprika
1 db kalifornia paprika
1 db hegyes ( erős aki szereti ) paprika
kevés olaj
csirkefűszersó, bors

Elkészítés :

A csirkemellet kisebb darabokra ( szeletekre ) vágjuk, megszórjuk a csirkefűszersóval. Kevés olajat öntünk egy serpenyőbe, és lerakjuk a csirkemellet, majd frissen őrölt borsot szórunk rá. A zöldségeket feldaraboljuk és köré/rá szórjuk, kevés vizet öntünk alá, inkább apránként pótoljuk ha szükséges, és fedő alatt megpároljuk. Mindig meleg vizet öntsünk utána (pl.vízforralóból ), mert különben megedzi ( megkeményedik ) a húst. Ha már megpuhult levesszük a fedőt, és megpirítjuk.






Zöldsalátával tálaltam, már a szemnek is szép volt, hát még az íze ! Jó étvágyat hozzá ! :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...