2013. november 13., szerda

Prézlis karfiol - ahogy mi szeretjük



Prézlis karfiol minden háznál készül kisebb-nagyobb változtatásokkal. Ha az embernek nincs elég ideje főzni, mégis valami meleg ételre vágyik, akkor ideális ez az egyszerű és könnyen elkészíthető egytálétel. Bacon kockák nélkül még a diétás  étrendbe is beilleszthető, ha kevés vajjal és zsírszegény tejföllel készítjük.

Hozzávalók :

1 közepes fej karfiol
1 nagy doboz tejföl
1 egész tojás
5 dkg vaj
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg bacon kocka
5 dkg reszelt sajt  

vegeta, kevés só,bors

Elkészítés :

Először a karfiolt rózsáira szedjük, és vegetás vízben feltesszük főni. Egy tűzálló tálat kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával. A többi zsemlemorzsát kevés vajon megpirítjuk. A tejfölben elkeverjük a tojást, kissé sózzuk borsozzuk. A baconszalonnát felkockázzuk,és kisütjük a zsírját.Amikor a karfiol már félig megfőtt, leszűrjük és a tűzálló tálba rakjuk, majd megszórjuk a pirított morzsával, erre kerül a tojásos tejföl, majd a kisütött bacon kocka és a reszelt sajt.Közepes sütőben 160-180 fokon 15 perc alatt készre sütjük, amíg a tetején a sajt megpirul.




Jó étvágyat hozzá! :-)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...