2013. november 3., vasárnap

Tojáskrém - ropogós magos bagettel




Reggelire, vacsorára, vagy vendégváró falatnak is kitűnő választás a tojáskrém. Sokféleképpen készítik, lehet snidlinggel, újhagymával, lila hagymával, petrezselyemmel, tejföllel ....stb....
Megmutatom mi hogyan szeretjük ..... finom ropogós bagettel, és forró citromos-gyömbéres teával, mennyei eledel ! :)

Hozzávalók :

5 db tojás
1 közepes lila hagyma ( újhagyma, snidling)
5 dkg vaj
1 kávéskanál mustár
só, bors, kevés pirospaprika

Elkészítés :

A tojásokat keményre főzzük, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük, vagy villával összetörjük. Hozzáadjuk az apróra vágott lila hagymát, vajat, mustárt, sót, borsot, kevés pirospaprikát és villával jól összekeverjük.
Kicsit állni hagyjuk, hogy jól összeérjenek az ízek, és friss magos bagettel, vagy pirítóssal fogyasztjuk.




Jó étvágyat hozzá ! :-)

2 megjegyzés:

  1. Mariann, nagyon guszta a tojáskrémes kenyér... és rajta a fini hagyma!:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...