2014. március 15., szombat

Rumos-meggyes marcipánkrémmel töltött étcsokoládé bonbon




" Nemzeti" születésű öcsém, Géza születésnapjára készítettem ezt a bonbont. Mindent szeret ami marcipános, ezért választottam ezt a tölteléket, sikerült is örömet szereznem vele. :)

Hozzávalók :

Külső csokiburokhoz :

20 dkg jó minőségű étcsokoládé (min. 70%)
2 dkg porított kakaóvaj

Díszítéshez :

lüszter porfesték

Töltelékhez :

5 dkg marcipánmassza
5 dkg fehércsokoládé
1,5 dl rumos meggylé


Elkészítés :

Először a krémet készítjük el: marcipánt lereszeljük, fehércsokit apróra tördeljük, a rumos meggylét felmelegítjük és a csokis marcipánra öntjük, majd simára keverjük.( A rumos meggyet saját magam tettem el, teljesen víz nélkül, csak a magozott meggyre annyi rumot öntve, hogy ellepje, ennek a levéből szűrtem le.) Félretesszük amíg kihűl, közben többször átkeverjük, utána nyomózsákba töltjük.




A bonbonok díszítéséhez, először a szilikon bonbonformát kis ecset segítségével a lüszter porfestékkel kikenjük, majd a csokoládét temperáljuk az itt leírtak szerint, és elkészítjük a bonbonhüvelyeket.


A megszilárdult bonbonhüvelyeket, nyomózsákból megtöltjük a marcipánkrémmel, és újra hűtőbe tesszük, amíg a krém kissé megszilárdul, hogy le tudjuk talpalni az újra temperált csokoládéval.


Kívül roppanós csokoládé, belül krémesen lágy töltelék....:) itt is Boldog Szülinapot kívánok ! .-)



2 megjegyzés:

  1. Ammmindenit!! De fincsi lehet!! Gézát az Istenke éltesse nagyon sokáig egészségben!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...