Már többször írtam a levendula imádatomról, kekszek linzerek tésztájába, bonbonok töltelékébe, fagyihoz, pohárdesszertekhez öntetként, sokféleképpen használom. Limaránál láttam meg ezt a levendulaszirup receptet, és ma el is készítettem. Már a színe miatt is megéri elkészíteni, annyira szép rózsaszín, az illatáról nem is beszélve .:) Finom limonádét lehet belőle készíteni, ami üdítő és egyben nyugtató hatású is.
Hozzávalók :
1 l víz
1 kg cukor
30 g levendulavirág
1 citrom leve ( vagy 1 tk. citromsav )
Elkészítés :
A vizet a cukorral felforraljuk, beleszórjuk a virágokat pár percig még forraljuk, majd beleöntjük a citromlét vagy a citromsavat. Lefedve pár órát állni hagyjuk ( lehet egy éjszakát is ). Utána leszűrjük és újra felforraljuk, majd üvegekbe töltjük és száraz dunsztba tesszük. Ha nem akarjuk dunsztolni, akkor hűtőben 6 hónapig eláll, de szerintem nem lesz annyi ideje. :)
Kellemes , illatos felüdülést kívánok ! :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése