2015. március 29., vasárnap

Segítsüti 2015. tavasz - Angyali torta fehércsokoládé krémmel és gránátalmával



Az idén másodszor vehetek részt a SEGÍTSÜTI jótékonysági sütiárverésen. Nagy örömmel tölt el, ha segíthetek, mert mindig is szívügyem volt a beteg, sérült gyermekek támogatása.
30 gasztroblogger társammal fogtunk össze, hogy tortáinkkal, sütijeinkkel támogassuk a BORSÓHÁZ -at üzemeltető Borsószem Gyermekfejlesztő Közhasznú Egyesületet. A befolyt összegből az egyesületen keresztül, a terápiákon résztvevő sérült gyermekeknek és családjaiknak segítünk.

A sütilicit 2015. március 30.-án kezdődik, és április 2.-án 16:00 zárul. A liciteket a Sütiárverés menüpont alatt lehet megtenni.
A jótékonysági akció adminisztrációját a  Segítsüti Közhasznú Alapítvány keretében Kandikó Éva végzi, amit ezúton is szeretnék megköszönni neki.


Az én felajánlásom ez az angyalok eledele torta, aminek az alapváltozata nagyon nagy siker nálunk, most erre az alkalomra ünnepi fehércsoki krémbe öltöztettem, és gránátalmával díszítettem. Azért angyali torta, mert hófehér a tésztája, mivel csak tojásfehérjéből készül kevés tejszínnel, citromlével és vaníliával.



Angyali torta - fehércsokoládé krémmel és gránátalmával

Hozzávalók :

42 dkg tojásfehérje ( kb.12 db tojásnak felel meg)
12 dkg kristálycukor
10 dkg liszt 
2 dkg étkezési keményítő
10 dkg porcukor
2 evőkanál tejszín
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál vaníliaesszencia
1 csipet só

Krémhez :

25 dkg mascarpone
2,5 dl tejszín
1 zacskó habfixáló
15 dkg fehércsokoládé
kevés porcukor ízlés szerint

1 db gránátalma 


Elkészítés:

A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük felverni, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a kristálycukrot és fényes kemény habot verünk. A végén belekeverjük a tejszínt, citromlét, vaníliát és még azzal is egy kicsit tovább verjük. A lisztet összekeverjük a keményítővel és a porcukorral, majd kanalanként beleforgatjuk a tojásfehérjébe. 
A kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük az oldalát simán hagyjuk, beleöntjük a hófehér masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb.25 percig (tűpróbáig) készre sütjük. Körben világosbarnára fog sülni ahhoz hogy mindenütt jól átsüljön, de belül hófehér marad a tésztája, és pille könnyű. Még forrón fejre állítjuk egy rácsra és úgy hagyjuk kihűlni, ezzel elkerüljük, hogy a közepe behorpadjon.


A krémhez vízgőz felett felolvasztjuk a csokit, és hagyjuk kicsit hűlni. Addig felverjük a tejszínt a habfixálóval, majd hozzákeverjük a mascarponét, a porcukrot, és belecsurgatjuk a langyos csokoládét. 

A tortát körbe megkenjük a krémmel, majd a maradék krémet habzsákba töltjük és sima kinyomócsővel kis halmokat nyomunk a torta oldalára majd egy spatulával elhúzzuk, ugyanezt a tetején körbe. A torta közepébe egy szív formát rajzoltam a krémmel, és kitöltöttem gránátalmával, mivel a Segítsüti jelképe a szív.





Kérem a segítőszándékú kedves ismerőseimet, látogatóimat, hogy lehetőségeikhez mérten licitáljanak és segítsenek !


Aki nem tud licitálni, már azzal is sokat segít, ha hírét viszi ennek a nemes akciónak !
Segítsüti, mert a süti segít ! :-)




4 megjegyzés:

  1. Csodás ez a torta! Remélem sokan fognak licitálni rá, sok sikert kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Olyan pillekönnyűnek tűnik, csodás íze lehet! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Igen pihe-puha belül a tésztája. :-)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...