2018. április 15., vasárnap

Segítsüti 2018. tavasz - Madártejes-epres cream tart





Ötödik alkalommal veszek részt a SEGÍTSÜTI tavaszi sütiárverésen, ahol gasztroblogger szülők fognak össze egy jó cél érdekében. Büszke vagyok rá, hogy tagja lehetek ennek a 30 fős csapatnak, és kedvenc foglalatosságommal a sütéssel segíthetek beteg, rászoruló gyermekeknek. Idén a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítványt támogatjuk https://www.gyermekrohamkocsi.hu/, különböző gyermekmentőkocsikban használatos eszközökkel.

A süteményekre http://www.segitsuti.hu/sutiarveres/licitek oldalon lehet licitálni. A sütemények 04. 16.-án estére sorban kikerülnek az oldalra, a licitálás 04. 17.-én kedden kezdődik, és 04. 20.-án pénteken 16:00 órakor zárul.
Igyekszem minden évben valami újdonsággal készülni, így most egy Cream tart-ot vagyis Keksztortát készítettem, ami most egy nagyon divatos sütemény, akár szám vagy betű formában, vagy mint nálam most szív alakban, ami a Segítsüti védjegye és logója.


Kérem a segítőszándékú kedves ismerőseimet, olvasóimat, hogy lehetőségeikhez mérten licitáljanak és segítsenek! Aki nem tud licitálni, már azzal is sokat segít, hogy egy megosztással hírét viszi ennek a nemes akciónak.  Munkahelyeken közösen is szoktak licitálni, ahol megtehetik, hogy jótékonykodjanak egy jó cél érdekében, a végén még egy közös sütizéssel meg is ünnepelhetik ezt. Az egyéni licitálókkal is meg szoktuk beszélni, hogy milyen időpontra szeretnék a megnyert sütit elkészíttetni, összekötve esetleg valamilyen családi eseménnyel. Az idei tortám, nem postázható, csak személyes átvétellel szállítható Budapest területén.

És most következzen az én felajánlásom:


Cream tart - madártejkrémmel, eperrel


A szív alakú kekszet egy régebbi vaníliás linzer receptem szerint készítettem. A tészta mennyiség sok lesz a 2db szív formához, a fele is elég, de érdemes begyúrni az egészet, és a maradékot keksznek kiszaggatni, amit díszítésnek is fel lehet majd használni.

Madártejkrém:

4 db tojássárgája
1 csom, vaníliás pudingpor
1 tk. vaníliaesszencia
8 dkg cukor
4 dl tej
15 dkg vaj

Tejszínhab:

2,5 dl tejszín
2 csom. Dr.Oetker habfixáló
1 ek. porcukor

Díszítéshez:

3-4 db szív alakú keksz
3-4 db habcsók
20 dkg eper
árvácska

Elkészítés:


Először papíron megrajzoltam a megfelelő méretű szív formát (nálam 25x25cm) majd kivágtam, és a kinyújtott tésztát, ennek mentén vágtam körbe egy éles kis késsel. Célszerű egyenesen sütőpapíron nyújtani, hogy csak a felesleges tésztát kelljen leszedni a minta körül, és ezzel együtt csak ráhúzzuk a sütőlapra, így biztos nem fog elmozdulni a minta. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8 perc alatt egyenként megsütjük, vigyázva, hogy ne barnuljon meg a széle.





A krémhez  a tojássárgákat kikeverjük a cukorral és a pudingporral a vaníliával, majd a felmelegített tejhez adjuk, úgy hogy először egy merőkanállal hozzákeverünk a hőkiegyenlítés miatt, majd hozzáöntve az egészet a tejhez, sűrűre főzzük. Megvárjuk míg kihűl, és 15 dkg vajjal jól kikeverjük.
Habzsákba tesszük, és sima nyomócsővel halmokat nyomunk körbe a szívformára két sorban. Erre tesszük a következő kekszlapot, majd megismételjük a krémet, csak itt már jön közé majd a tejszínhab is.



A tejszínhabot a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd szintén nyomózsákból a cream tart tetejére nyomjuk.
Ezután a fantáziánkat szabadon engedhetjük, és friss eperrel, habcsókkal, kekszekkel, virággal díszíthetjük a tetejét.



Segítsüti, mert a süti segít!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...