Az eredeti receptet fogom leírni, de én magamnak a cukorból kicsit elcsaltam, és a tejhez is édesítőszert használtam ....., mert "életmódváltásban" vagyok :-(( !!!
Hozzávalók :
- 1 nagy pohár ( 5dl) tejföl
- 3 db narancs
- 10+ 3 dkg porcukor
- 0,5 dl narancslikőr vagy rum
- 1 csomag ( kb. 20 dkg ) babapiskóta
- 2 dl tej
Egy mély tálban összetörjük a babapiskótát, és ráöntjük a felforralt cukros, likőrös tejet. Annyit, hogy éppen elázzon a piskóta, de ne locsogjon benne.
A tejfölbe belereszelünk 1 db narancs héját, és a 10 dkg porcukorral összekeverjük. A narancsok húsát cikkekre vágjuk, és elkezdjük a tálba rétegezni. Babapiskóta- narancshús- tejföl ..... a tetejét naranccsal zárjuk.
1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Tálaláskor még lehet rá tejszínhabot is tenni, és egy szelet naranccsal díszíteni.
A narancshéjtól kicsit pikáns, fanyar íze lesz , de nagyon finom könnyű édesség.
Nagyon finom lehet, bár még nem próbáltam a tejfölt mint krémet pedig már találkoztam vele így recepteket nézegetve. Nagyon guszta !
VálaszTörlésMariann, nagyon jól néz ki a desszerted!:) Olyan "el kell készíteni" sugallata van!:)
VálaszTörlésKöszönöm Roza :) ....készítsd el, kiváncsi vagyok a véleményedre ...:))
Törlés