2012. január 9., hétfő

Sajtos csirkemell, zöldséges rizzsel



Hozzávalók:

2 db ( egész) csirkemellfilé
1 csom. krémlevespor ( brokkoli, gomba, spárga stb.)
2-3 dl tejszín
25 dkg trappista sajt ( lehet füstölt is vegyesen )
kevés vaj vagy olaj
só, bors

Körethez :

1 db cukkini
1 nagyobb sárgarépa
1 bögre rizs
petrezselyem
zöldfűszeres ételízesítő ( ízlés szerint, én Provence-t szoktam)

Egy tepsi alját kikenünk vajjal ( vagy olajjal), és a felszeletelt csirkemellet lerakjuk. Kicsit sózzuk (vigyázni kell, mert a levespor sós!), borsozzuk és utána rászórjuk az egész zacskó levesport, utána nyakon öntjük a tejszínnel, és alufóliával letakarva mehet a sütőbe.
Amíg sül, lereszeljük a zöldségeket, és kevés olajon elkezdjük párolni egy serpenyőben, hozzáadjuk a fűszereket, petrezselymet és végül a készre főzött rizzsel összeforgatjuk.
Közben a csirkemell ha félig kész levesszük róla az alufóliát, ráreszeljük a sajtot és pirosra sütjük.

Jó étvágyat hozzá!

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...