Életemben először főztem vadhúsból, és bevallom kicsit féltem is tőle. Egy nagyon kedves vadász ismerősöm lepett meg a vaddisznóhússal. Már hetek óta a fagyasztómban csücsült a husi, így már ideje volt kezdeni vele valamit. Gondoltam egyszerűbb étellel kezdek, mivel a marhapörkölt elég jól megy, talán ezt sem rontom el nagyon.
Hozzávalók:
- 1-1,5 kg vaddisznóhús
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 paprika + pár karika hegyes erős
- 1 paradicsom
- 1 babérlevél
- só
- bors
- pirospaprika
- majoranna
- vörösbor
- mangalicazsír vagy étolaj
Először a húst a hártyáitól, inaktól megtisztítva felkockázzuk. Anyukám tanácsára jól kiáztattam a vadhúst, illetve a vízbe tettem egy kávéskanál ecetet, hogy esetleg az erősebb illatát elvegye.
A hagymát felkockázzuk és a zsiradékon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a húst, és fehéredésig átpirítjuk. Utána rászórjuk a pirospaprikát és a többi fűszert, rányomjuk a fokhagymát, végül rákarikázzuk a paprikát, paradicsomot és nyakon öntjük kb. 2 dl vörösborral és jó puhára főzzük. Közben ha szükséges pici vizet öntünk hozzá, hogy jó sok sűrű szaftja legyen.
Galuskával és fejes salátával tálaltam. A családom szerint nagyon finom lett, innen is köszönjük az ebédet Lucapapának ! :)
Még sosem ettem vaddisznóhúst:( De szívesen megkóstolnám, nagyon jól néz ki:)
VálaszTörlésEgyszer ettem csak életemben vaddisznó pörköltet, tényleg nagyon finom:) Nagyon étvágygerjesztő lett a tiéd. Jól jönne egy Lucapapa itt is:)
VálaszTörlés