2012. június 25., hétfő

Málnás fehércsokis tiramisu -Szandikámnak

Kivételesen a szülinapos kislányom fotójával kezdem ezt a bejegyzést, mivel az Ő kívánságára készítettem ezt az üdítően könnyű nyári desszertet. Stahl Judit "Epermisu"-ját alakítottam át málnásra, és a mennyiségeken is változtattam kicsit.  A klasszikus szülinapi tortát a Mama sütötte.....csokikrémes piskótatorta......nálunk csak Mama-féle torta a neve  :) ....legközelebb ezt is megosztom.



Hozzávalók:

Krémhez:

50 dkg mascarpone
50 dkg málna
1 dl tejszín
20 dkg fehércsoki

Sziruphoz:

4 dl víz
15 dkg cukor
1 nagy citrom leve és héja



Az összeállításhoz:

40 db babapiskóta
20-30 dkg mála
fehércsoki forgács a díszítéshez

Elkészítés:

Először a szirupot készítjük el : egy lábasba beleszórjuk a cukrot, ráöntjük a vizet és felmelegítjük amíg a cukor teljesen elolvad. Belereszeljük a citrom héját, majd a kifacsart citrom levét is hozzákeverjük.
Utána a krém következik : a turmixgépben pépesített málnát összekeverjük a mascarponéval, utána belekeverjük a gőz fölött felolvasztott csokit, végül a tejszínnel fellazítjuk.


Az összeállításnál először  a babapiskótákat megáztatjuk a cukros szirupban és lerakjuk egy üvegedény aljára ( kb. 20x30cm-es), utána következik egy réteg krém majd kirakjuk málnaszemekkel és ismét a piskóta következik. Nekem csak két sor volt, és inkább a krém vastagabb...... a lényeg, hogy krémmel zárjuk és a tetejét díszíthetjük málnaszemekkel és fehércsoki forgácccsal. ( zöldséghámozóval vágtam táblás csokiból).

Nálunk az egész családnak nagyon ízlett :) Jó étvágyat hozzá ! :)

1 megjegyzés:

  1. Boldog szülinapot a lányodnak:) Már gyönyörű felnőtt nő:) Az epermisu nagyon finom, én is szoktam készíteni, és itt most van norvég eper szezon:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...