2012. szeptember 26., szerda

Tökmagos-krumplis pogácsa






Moha blogjában olvastam ezt a pogácsa receptet, nagyon finom lett, érdemes kipróbálni.



Hozzávalók :

30 dkg főtt áttört burgonya
60 dkg finomliszt
1 dl étolaj
2 dl tejföl
1 dl tej
3,5 dkg élesztő
1 kockacukor
2 teáskanál só
5 dkg hántolt tökmag
1 tojás a megkenéshez




Elkészítés:

A főtt, áttört burgonyát kihűtjük, majd hozzáadjuk a lisztet a tejben (cukorral) felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalóval együtt ( kivéve a tökmag ) tésztát dagasztunk. A végén hozzáadjuk a tökmag felét, a többit
eltesszük a tetejére.
Amikor a duplájára megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és kb. 1 ujjnyi vastagságra kinyújtjuk. 5 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval kb. 45 db lesz belőle. Sütőpapíros tepsire tesszük , megkenjük a tetejét a tojással, és megszórjuk tökmaggal. 



Sütőpapíros tepsire tesszük , megkenjük a tetejét a tojással, és megszórjuk tökmaggal.





Sütés előtt még kb. 20 percig kelesztjük, addig a sütőt előmelegítjük, majd 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

Jó étvágyat hozzá ! :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...