2013. január 30., szerda

Madártej


Hetek óta a madártej jár az eszemben, és úton-útfélen bele is botlottam a különféle oldalakon, de mindig lebeszéltem magam, hogy ezt azért talán még sem kellene ....... de most, hogy kitört a lánykámon az influenza, így meg volt az indokom, hogy azonnal csináljak egy finom, krémes, gyógyító madártejet ..... csak is a betegnek!. 😋😉



Hozzávalók :

1 l tej
6 db tojás
6 evőkanál ( púpos) cukor +1 ek. a fehérjéhez 
1 vaníliarúd kikapart magja ( vagy 2 csom.vaníliacukor)

1 evőkanál liszt ( opcionális)
1 csipet só

Elkészítés :





A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét 1 evőkanál cukorral és csipet sóval kemény habbá verjük. A tejet felforraljuk, és lassú tűzön nagyobb evőkanállal vagy pecsenyés kanállal beleszaggatjuk a tojáshabot és mindkét oldalán főzzük egy kicsit, majd szűrőkanállal kiszedjük.



A tojássárgáját a cukorral és vaníliáscukorral kézi robotgéppel jól kikeverjük, akkor jó ha fehéredik és hólyagosodik. Ebbe keverhetjük az egy evőkanál lisztet, ha kicsit sűrűbbre szeretnénk. Ha kifőztük az összes habgaluskát, akkor leszűrjük a tejet és először a sárgájához keverünk egy merőkanállal a hőkiegyenlítés miatt, hogy ne kapja össze a tojást, utána az egészet hozzáöntjük a tejhez és összeforraljuk. Nem szabad túlfőzni, mert a tojássárgája kicsapódhat, csak éppen felfőzzük. Utána ráöntjük a kiszedett habgaluskákra és kihűtjük. Lehet díszíteni egy pár szem mazsolával a tetején, vagy megszórhatjuk pici fahéjjal a habgaluskákat. Mi csak így egyszerűen szeretjük.



Jó étvágyat hozzá ! :-)

Facebook-on ITT TUDTOK csatlakozni hozzám !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...