2014. június 22., vasárnap

Levendulaszörp


Már többször írtam a levendula imádatomról, kekszek linzerek tésztájába, bonbonok töltelékébe, fagyihoz, pohárdesszertekhez öntetként, sokféleképpen használom.  Limaránál láttam meg ezt a levendulaszirup receptet, és ma el is készítettem. Már a színe miatt is megéri elkészíteni, annyira szép rózsaszín, az illatáról nem is beszélve .:) Finom limonádét lehet belőle készíteni, ami üdítő és egyben nyugtató hatású is.

Hozzávalók :

1 l víz
1 kg cukor
30 g levendulavirág
1 citrom leve ( vagy 1 tk. citromsav )

Elkészítés :


A vizet a cukorral felforraljuk, beleszórjuk a virágokat  pár percig még forraljuk, majd beleöntjük a citromlét vagy a citromsavat. Lefedve pár órát állni hagyjuk ( lehet egy éjszakát is ). Utána leszűrjük és újra felforraljuk, majd üvegekbe töltjük és száraz dunsztba tesszük. Ha nem akarjuk dunsztolni, akkor hűtőben 6 hónapig eláll, de szerintem nem lesz annyi ideje. :)




Kellemes , illatos felüdülést kívánok ! :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...