2015. október 17., szombat

Fűszeres húsgolyók


Mivel tart még a fügeszezon, és olyan rövid ideig lehet csak élvezni, hogy ilyenkor mi mindenhez fügét eszünk. :) Fügetorta, fügelekvár, fügés szendvics, fügés saláta .... így esett ma a választás erre a pikáns fűszeres húsgolyóra, ami nagyon jól passzol a savanykásan édes fügés zöldsalátához. Korianderrel, római köménnyel, és dijoni mustárral ízesítettem a húst. Nagyon egyszerű elkészíteni, előre bekeverhetjük a masszát, sőt állni is kell a hűtőben legalább 1 órát mielőtt kisütjük, ezért vendégvárónak is kitűnően alkalmas.

Hozzávalók :

500 g darálthús ( nálam sertés-marha vegyesen)
1 egész tojás
1 kis fej vörtöshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 tk. őrölt római kömény
fél tk. őrült koriander ( ha van friss, akkor egy csokor)
1 tk. dijoni mustár
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors

olaj ( nálam kókuszolaj ) a kisütéshez




Elkészítés :

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajos megpároljuk, hozzáreszeljük a fokhagymát és hagyjuk kicsit hűlni. 
Egy tálban összekeverjük a darálthúst a tojással, fűszerekkel, végül a párolt hagymával, fokhagymával, és jól összedolgozzuk, majd a hűtőben állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
A masszából kis golyókat formálunk, majd forró olajban kisütjük.
Tálaláskor bambuszpálcikára tűztem, és fügés vegyes zöldsalátával tálaltam.





Jó étvágyat hozzá ! :-)


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...