2012. április 13., péntek

Medvehagymás csirkemell



Még tart a medvehagyma szezon, ezért én is igyekszem minél többfajta ételt kipróbálni belőle. Ritkán szoktam dicsérgetni a saját ételeimet, de erre azt mondom , hogy tényleg nagyon finom lett.:)
Próbáljátok ki , akár hétvégi menünek is nagyon jó !



Hozzávalók :

1 egész csirkemellfilé
1 csokor medvehagyma
3 szál zöldhagyma
2,5 dl tejszín
5 dkg vaj
só, bors
kevés olaj





Elkészítés :

A csirkemellett kisebb darabokra vágjuk és sózzuk borsozzuk. A serpenyőbe kevés olajat teszünk, lerakjuk a húst és a tetejére rádaraboljuk kb. a vaj felét, pici vizet alá és fedő alatt megpároljuk, majd szép pirosra sütjük. Más fűszert nem nagyon igényel, mert a medvehagymának elég markáns íze van.
Közben a zöldhagymát felkarikázzuk, a medvehagymát apróra vágjuk ( aprítógépben a legjobb).



Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, kicsit megfuttatjuk az újhagymát, majd rádobjuk a medvehegymát, sózzuk, borsozzuk és együtt puhára pároljuk. Végül hozzáöntjük a tejszínt és pár perc alatt összeforraljuk.


A mártást a sült csirkemellre kanalazzuk, és rizzsel tálaljuk.



Jó étvágyat hozzá ! :-)

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...