Moha blogjában olvastam ezt a pogácsa receptet, nagyon finom lett, érdemes kipróbálni.
Hozzávalók :
60 dkg finomliszt
1 dl étolaj
2 dl tejföl
1 dl tej
3,5 dkg élesztő
1 kockacukor
2 teáskanál só
5 dkg hántolt tökmag
1 tojás a megkenéshez
Elkészítés:
A főtt, áttört burgonyát kihűtjük, majd hozzáadjuk a lisztet a tejben (cukorral) felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalóval együtt ( kivéve a tökmag ) tésztát dagasztunk. A végén hozzáadjuk a tökmag felét, a többit
eltesszük a tetejére.
Amikor a duplájára megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és kb. 1 ujjnyi vastagságra kinyújtjuk. 5 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval kb. 45 db lesz belőle. Sütőpapíros tepsire tesszük , megkenjük a tetejét a tojással, és megszórjuk tökmaggal.
A főtt, áttört burgonyát kihűtjük, majd hozzáadjuk a lisztet a tejben (cukorral) felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalóval együtt ( kivéve a tökmag ) tésztát dagasztunk. A végén hozzáadjuk a tökmag felét, a többit
eltesszük a tetejére.
Amikor a duplájára megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és kb. 1 ujjnyi vastagságra kinyújtjuk. 5 cm-es átmérőjű pogácsaszaggatóval kb. 45 db lesz belőle. Sütőpapíros tepsire tesszük , megkenjük a tetejét a tojással, és megszórjuk tökmaggal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése