2012. október 28., vasárnap

Narancsos túrótorta - Lucusnak :)



Lánykám barátnőjének Lucának a szülinapjára sütöttem ezt a tortát. A túrókrémtől könnyű, a narancstól kissé savanykás illatos, a piskóta puhán omlós.... érdemes megsütni ...nagyon finom ! :)




Hozzávalók : ( 26 cm-es kerek kapcsos formához)

4 db tojás
6 evőkanál melegvíz
20 dkg cukor
20 dkg liszt
fél csom. sütőpor

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral és a vízzel kézi robotgéppel kikeverjük. A fehérjét kevés cukorral habbá verjük. A liszthez hozzákeverjük a sütőport. A sárgájás krémhez óvatosan apránként szórva hozzákeverjük a lisztet, majd beleforgatjuk a tojáshabot.
A kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, az oldalát nem szoktam semmivel bekenni, mert akkor magasabb marad, jobban tapad a piskóta. ( de lehet vajazni-lisztezni )
180 fokra előmelegített sütőben kb. 5 percig , majd 160 fokon ( közepes hőfokon) további 10-15 percig
tűpróbáig megsütjük. Fokozatosan nyitjuk ki a sütőt, először csak kitámasztani, aztán kinyitni a sütőajtót és 5-10 perc múlva kivenni, mert különben visszaesik.

Krém :

75 dkg tehéntúró
1 csom. vanilia pudingpor
4 dl tej
15-20 dkg porcukor ( ízlés szerint)
1 narancs héja +leve
1 narancs a díszítéshez





A túrót krumplinyomón áttörjük, hogy simább legyen. A pudingporból a 4 dl tejjel sűrűbb pudingot főzünk, és hagyjuk kihűlni. A narancsot jól megmosva a héját lereszeljük, majd a levével együtt a túróhoz adjuk.
Ha a puding kihűlt ( nem baj ha csomós ) beleöntjük a túróhoz és a porcukorral, narancslével, narancshéjjal együtt robotgéppel habosra keverjük. Lehet 50 dkg túró és 25 dkg margarinnal is készíteni, de én most direkt spóroltam ki a vajat, és így könnyebb lett a krém.
A piskótát ketté vágjuk és megkenjük a túrókrémmel, úgy hogy maradjon kívülre is, majd narancsszeletekkel díszítjük.






 Jó étvágyat hozzá ! .-)




3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...