2013. január 27., vasárnap

Rácsos almás-narancsos pite



Ma rácsos pitét készítettem, a szokásos almás lepény tésztámból, a receptjét  ITT TALÁLJÁTOK.
A mennyiség sok egy ilyen piteformához, így én még egy kisebb kerek formát is megtöltöttem a tésztával. Ha tepsiben ( 40x28) készítjük,  akkor kétharmada megy a tepsi aljára, egyharmada pedig a rácsokra.


Töltelék :

5 db savanykás alma
1 tk.mézeskalácsfűszer ( vagy csak fahéj)
4-5 ek.narancslekvár

A töltelékhez az almát meghámozzuk és felszeleteljük ( nem reszelni) és megpároljuk kicsit, majd összekeverjük a fűszerrel. Ha esetleg nagyon savanyú az alma, akkor ízlés szerint cukrozzuk.





A piteformát kitöltjük a tésztával, és villával kicsit megszurkáljuk, majd vastagon megkenjük a narancslekvárral, utána rásimítjuk az almatölteléket.




A maradék kinyújtott tésztából, derelyevágóval kb. 1cm-es csíkokat vágunk, és berácsozzuk a töltelék tetejét, majd tojással megkenjük.
Előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.




 Jó étvágyat hozzá! :-)

Facebook-on ITT tudtok csatlakozni hozzám !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...