2013. január 30., szerda

Madártej


Hetek óta a madártej jár az eszemben, és úton-útfélen bele is botlottam a különféle oldalakon, de mindig lebeszéltem magam, hogy ezt azért talán még sem kellene ....... de most, hogy kitört a lánykámon az influenza, így meg volt az indokom, hogy azonnal csináljak egy finom, krémes, gyógyító madártejet ..... csak is a betegnek!. 😋😉



Hozzávalók :

1 l tej
6 db tojás
6 evőkanál kristálycukor +1 ek. a fehérjéhez 
1 vaníliarúd kikapart magja ( vagy 2 csom.vaníliacukor)
1 teáskanál étkezési keményítő
1 csipet só

Elkészítés :




A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét 1 evőkanál cukorral és csipet sóval kemény habbá verjük. A tejet felforraljuk, és lassú tűzön nagyobb evőkanállal beleszaggatjuk a tojáshabot és mindkét oldalán főzzük egy kicsit, majd szűrőkanállal kiszedjük.*



A tojássárgáját a cukorral és vaníliával kézi robotgéppel jól kikeverjük, akkor jó ha kifehéredik és hólyagosodik. Belekeverjük az egy teáskanál keményítőt, ha kicsit sűrűbbre szeretnénk, de ez el is maradhat. Ha kifőztük az összes habgaluskát, akkor leszűrjük a tejet és először a sárgájához keverünk egy merőkanállal a hőkiegyenlítés miatt, hogy ne kapja össze a tojást, utána az egészet hozzáöntjük a tejhez és összeforraljuk. Nem szabad forralni, mert a tojássárgája kicsapódhat, csak éppen felfőzzük. Utána ráöntjük a kiszedett habgaluskákra és kihűtjük. Lehet díszíteni egy pár szem mazsolával a tetején, vagy megszórhatjuk pici fahéjjal a habgaluskákat. Mi csak így egyszerűen szeretjük.



Jó étvágyat hozzá ! :-)
 
* Legújabban, a habgaluskákat mikróban is el lehet készíteni, kipróbáltam tényleg működik. Egy vízzel kiöblített tányérra szaggatjuk a galuskákat, majd mikróban a legnagyobb fokozaton 1-1,5 percet főzzük, míg a duplájára nem nő.

Facebook-on ITT TUDTOK csatlakozni hozzám !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...