2013. január 26., szombat

Rakott brokkolis-sajtos pulykamell


Holnapra készítettem ezt a zöldséges rakott pulykamellet. Jól melegíthető, így lehet előre dolgozni, sőt még szebben is lehet szeletelni ha már állt egy kicsit. Tepsiben, vagy kerámia sütőtálban egyaránt lehet sütni. Rizzsel fogom tálalni, de krumplipürével is nagyon finom.

Hozzávalók :

60 dkg pulykamellfilé
4-5 szelet bacon
50 dkg brokkoli
1 csomag zöldhagyma
250 ml tejszín
2 egész tojás
20 dkg trappista sajt
só,színes bors, vegeta, szerecsendió
kevés vaj

Elkészítés :

A brokkolit rózsáira szedve vegetás (vagy leveskocka) vízben félig megfőzzük, a zöldhagymát felkarikázzuk. A pulykamellet sózzuk borsozzuk. A sütőtál alját kivajazzuk, és lerakjuk szeletelt baconnal, majd erre egy sor pulykamellet teszünk. Utána ráöntjük a brokkolit, megszórjuk a zöldhagymával, és betakarjuk a maradék hússal. Nem baj, ha nem jut mindenhova, egyenletesen elosztjuk.
A tejszínt elkeverjük a tojással és kevés szerecsendióval, ráöntjük a rakott húsra, majd fóliával letakarva a sütőbe tesszük. 40-45 perc után levesszük a fóliát, rászórjuk a reszelt sajtot és pirosra sütjük.



 Jó étvágyat hozzá ! :-)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...