Többször sütöttem már falafelt, de valahogy mindig kicsit másképp, kerestem az igazi receptet, kísérletezgettem, ezért nem osztottam meg eddig. Végül nálam ez lett a bevált recept. :)
- 300 g szárított csicseriborsó
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 3 ek. friss aprított petrezselyem
- chilipaprika (ízlés szerint)
- 2 tk. őrölt római kömény
- 2 tk. őrölt koriander
- 1/2 tk. sütőpor
- só
- frissen őrölt bors
- 1 ek.
A csicseriborsót előző este hideg vízbe beáztatjuk, majd másnap leszűrjük és aprítógépben vagy húsdarálón a hagymával együtt finomra daráljuk
Hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, tojást, petrezselymet, sütőport, az 1 evőkanál vizet és jól összedolgozzuk. A fűszereket egy kis tálban összekeverjük, a felét beledolgozzuk, a másik felét a massza tetejére szórjuk és fél órára a hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve újra összedolgozzuk, és kb. egy evőkanálnyi mennyiségből golyókat formálunk, közben kinyomva belőle a fölösleges vizet, majd forró olajban kisütjük.
Zöldsalátával, vagy zöldségekkel pitakenyérbe töltve fogyaszthatjuk. Jó étvágyat hozzá ! :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése