Szendvics helyett, nagyon jó vendégváró .... ízlett is a lányoknak. :)
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1,5 tk só
1 evőkanál cukor
3,5 dl tej
4 dkg élesztő
3 evőkanál olivaolaj
Töltelékhez :
20-30 dkg szeletelt bacon
1 doboz Zöldfűszeres cottage sajt ( szemcsés friss sajt) kb. 15 dkg
15 -20 dkg trappista sajt
rozmaring, bazsalikom, kakukkfű
Tetejére:
1 db tojás + 1 evőkanál víz ( megkenéshez)
szezámmag
Elkészítés :
Először elkészítjük a kelt tésztát. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, és a liszthez öntjük, majd a sóval és az olivaolajjal együtt összedolgozzuk, jól kidagasztjuk a tésztát. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Letakarva, meleg helyen legalább fél órát kelesztjük.
Addig elkészítjük a tölteléket. A bacon szalonnát apró kockára vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk( kisütjük belőle a felesleges zsírt), sajtot lereszeljük. Azért írtam szeletelt bacont, mert abból lehet szép apró kockákat vágni.
Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán kinyújtjuk, kb. egy 30x40 cm-es téglalapot készítünk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a bacont, kevés zsiradékkal együtt, majd rákenjük a friss sajtot, és rászórjuk a reszelt trappistát. Megszórjuk a fűszerekkel, és óvatosan feltekerjük, majd kör alakban egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Megkenjük tojással, és a külső széleit kb.1- 2 ujjnyi vastagságban éles késsel bevagdossuk, majd megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 25-31 perc alatt szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá ! :-)
Gyönyörűség:)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Janka ! :)
Törlés