2013. január 19., szombat

Új év - új életmód :)



Nem szoktam újévkor fogadalmakat tenni, de szeretnék Nektek beszámolni arról, hogy életmódváltásba kezdek. Nem fogyókúrába !

Tudom, akik ismernek, most legyintenek egyet, hogy jól van ! ...hallottuk már párszor ....., de most már tényleg muszáj. Eddig ha a tükör nem lett volna elég motiváció, akkor most az egészségem talán az lesz ! Lassan két éve nyűglődök mozgásszervi problémákkal, mindig a jobb lábam fáj, hol az erek miatt, hol a derekam, gerincem miatt. Most megint egy hete szobafogságban vagyok, mert alig tudok járni. Vannak kisebb eltérések a röntgenen, ultrahangon, de komolyabb betegségre eddig nem derült fény ( hál'Istennek !), abban viszont az összes orvos egyetért, hogy le kéne fogyni.

Szeretnék én már nagyon régen, csak ne imádnám ennyire a sütiket, édességeket. :) Igaza lehet Anyukámnak, aki mindig úgy "vigasztal" meg, hogy nem erre a súlyra van a csontozatod, nem ilyennek születtél....stb. Valóban vékony voltam fiatal lányként, sőt még fiatal anyukaként is, aztán amikor letettem a cigarettát elindultam a hízás útján. Nem egyik pillanatról a másikra, de amire észbe kaptam, már több mint 10 kg súlyfelesleg volt rajtam. Akkor gyorsan elrohantam a János kórházba egy neves belgyógyászhoz fogyókúrára, amivel talán még rosszabbat tettem, mert lement 10kg, de visszajött 15 ....és ez így ment párszor.....aztán valahogy fel is adtam, állandósult a súlyom. A környezetem a családom elfogadta, sőt mindig mondták Te így vagy csinos, így szeretünk.... Én is elfogadtam magamat, és a lehetőségekhez képest próbáltam csinosan öltözködni több-kevesebb sikerrel.

A súlyom azért nem extrém, ezért is tettem fel ezt a fotót ( most készült 2013.01.12.-én), de láthatóan van mit leadnom. A számokat nem szívesen írom le, mert még én sem szeretem látni, de a régi 60 kg körüli súlyomhoz képest több tíz kg felesleg van rajtam.
Belátom, hogy változtatnom kell, ha nem akarom, hogy viszonylag még fiatalon állandósuljon ez a mozgásszervi probléma, illetve még rosszabbodjon is.
A másik dolog ( a tükrön kívül ), hogy beleszerelmesedtem a jógába, amit nagyon szeretnék gyakorolni, de ebben is komoly gátat jelentenek az itt -ott lévő hurkáim. Lehet így is jógázni, de szeretném minél pontosabban és szebben csinálni az ászanákat.
Egyébként a jógában nagyon bízom, hogy segíteni fog, úgy a gerincem gyógyulásában, mint a súlyom helyreállításában.

Természetesen nem szeretnék lemondani a sütés-főzés és főleg az evés örömeiről, tehát továbbra is számíthattok az ételeimre, receptjeimre, nem fogok fogyókúrás blogra váltani, ezt megígérhetem. :)
Ezt a bejegyzést inspirációnak szánom, főleg saját magamnak, de ha kedvet kap tőlem valaki, akkor annak is nagyon örülni fogok !

Szóval a tervem az, hogy mindenből lehet enni csak keveset ( kis tányéron), és nem mindegy, hogy mikor. Egyszóval tudatosan táplálkozni. A napi betevő kis csokimról nem tudok ( és nem is akarok ) lemondani, csak megpróbálok 1-2 kis kockánál megállni. A másik fontos dolog, ami nekem már többször bevált, hogy este 6 óra után nem enni. És persze mozgás ! Nekem jóga, és szobakerékpár (ha meggyógyult a lábam).

Kérlek Titeket, hogy drukkoljatok Nekem ! :)























 

2 megjegyzés:

  1. Szia Mariann.

    én fogyozni kezdtem rajtam is van sajna felesleg:(
    remélem valami jó kis diétás ételeket is teszel majd fel.

    puszi
    Furdu Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sok sikert kívánok magunknak Évikém ! :) Igyekezni fogok egészséges ételeket közzé tenni, de sajnos nagyon a sütik felé húz a szívem ! :-)puszi

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...