2013. február 3., vasárnap

Amerikai palacsinta - áfonya öntettel



Az amerikaiak általában reggelire fogyasztják ezt a palacsintát, juharsziruppal leöntve. Nálunk most ebéd utáni desszert, de bármikor finom édesség, lekvárral , gyümölcsszósszal, vagy különféle öntetekkel.  Ebből az adagból 18-20 db, kb. 10cm-es átmérőjű kis palacsinta jön ki. Két evőkanállal kell a serpenyő közepébe tenni, és az pont akkorára terül el. Fél perc alatt megsül egy-egy oldala, de csak közepes lángon szabad sütni, nem úgy mint a sima palacsintát, hogy jól átsüljön és feljöjjön a sütőportól.

Hozzávalók :

20 dkg liszt
2 db tojás
3 ek. cukor
3 ek. olvasztott vaj
3 dl tej
1 csipet só
2 tk. sütőpor
1 cs. vaniliáscukor (elhagyható)
olaj a sütéshez



Elkészítés :

A liszthez hozzáadunk 2 ek. cukrot, a sütőport, 3 ek. olvasztott vajat, vaniliát, a két tojás sárgáját, és a tejjel csomómentesre kidolgozzuk. A tojásfehérjét a maradék 1 ek, cukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük. Egy sűrűbb állagú tésztát kell kapnunk, mint a hagyományos palacsintáé.




A palacsintasütőt felmelegítjük a kevés olajjal, és a közepébe két evőkanál masszát csurgatunk, hagyjuk elterülni, és fél-fél perc alatt mind két oldalát szép barnásra sütjük.



 Jó étvágyat hozzá ! :-)
 
A Facebook-on ITT tudtok csatlakozni hozzám !




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...