Pulykamedalionból készítettem ma brassóit, és hogy kissé különlegesebb legyen, a szokásos kockára sült burgonya helyett, rösztivel tálaltam. Amitől még finomabb volt az ebéd, hogy lánykámnak az erkélyen terítettem, hagy élvezze ezt a szép tavaszi időt.😊
Hozzávalók :
60-70 dkg pulykamedalion vagy mell
4-5 gerezd fokhagyma
1 nagyobb vöröshagyma
1 kk. majoranna
só, bors
kevés olaj
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a csíkokra vágott pulykahúst és jól átforgatjuk (fehéredésig), majd rányomjuk a fokhagymát és fűszerezzük. A brassóihoz nem mindenki tesz vöröshagymát, de mi így szeretjük, mert szaftosabb lesz tőle. A brassóinak a lelke a sok fokhagyma és bors, ami nem éppen gyomorkímélő, ezért mindenki ízlése szerint fűszerezze. Kevés vizet adunk hozzá és puhára főzzük, majd a végén lesütjük pirosra.
Rösztihez :
50 dkg burgonya
1 egész tojás
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
só, bors
olaj a sütéshez
A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a többi összetevőt, jól elkeverjük. A liszt mennyisége változhat a burgonya minőségétől függően, hogy mennyire lisztes vagy vizes fajta, de olyan nem túl folyós masszának kell lennie. Teflonserpenyőben forró olajban kisütjük. 1-2 evőkanállal teszünk a masszából, majd megfordítjuk és mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat hozzá ! :-)
A facebook-on ITT TUDTOK csatlakozni hozzám !
Nagyon fincsi ebédetek volt, egészen elirigyeltem. Én néha a rösztibe egy kis sárgarépát is reszelek, nagyon finom íze lesz tőle.
VálaszTörléshttp://azotthonizei.blogspot.hu/2011/12/sargarepas-burgonyafasirt.html
Köszi Nea a jó ötletet, mi is szeretjük nagyon, ahogy írtad csak magában teával. :)
Törlés