2013. április 1., hétfő

Répatorta - mascarponekrémmel






KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK !

A legfinomabb répatorta receptet Szamóca oldalán találtam, és kisebb változtatással, a kedvenc húsvéti sütink lett. A tetején citromos mascarponekrém van a cukormáz helyett, és egy kis marcipánfű a nyuszinak. :-)

HOZZÁVALÓK:

25 dkg reszelt sárgarépa
15 dkg durvára darált dió
15 dkg barna cukor
5 tojás
15 dkg rétesliszt
10 dkg aszalt vöröságfonya ( vagy mazsola)
1 csom. vanailacukor
1 kávéskanál sütőpor
1 citrom 
1 kávéskanál mézes fűszerkeverék
fél kávéskanál őrölt fahéj

MÁZ:

20 dkg mascarpaone
5 dkg porcukor
1 ek. citromlé





ELKÉSZÍTÉS:

A sárgarépát megreszeljük, összekeverjük az áfonyával, reszelt citromhéjával, és pár csepp citrommal. Utána belekeverjük a darált diót és a fűszereket. 
A lisztet összekeverjük a sütőporral.
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaniliás cukorral. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
A sárgájás krémbe beleforgatjuk a répás keveréket, majd a lisztet, és végül a tojásfehérjét.
Kapcsos tortaformába öntjük, és kb. 45-50 perc alatt készre sütjük. Ha a teteje nagyon barnulna, akkor egy alufóliát teszünk a tetejére. Tűpróbáig sütjük.

 
A formában hagyjuk kihűlni, majd rácsra tesszük és megkenjük a tetejét a mascarpone krémmel, és tetszés szerint díszítjük.





JÓ ÉTVÁGYAT HOZZÁ! :-)



A FACEBOOK-on  ITT tudtok csatlakozni hozzám !






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...