2013. március 20., szerda

Tojáslikőr - házilag



NEA blogjában találtam ezt az isteni tojáslikőr receptet. Egyszerű az elkészítése, és krémesen selymesen finom. Nálam most  Húsvétra készült kicsit előre, mert hűtőben pár hétig eláll. Főleg tortakrémhez és bonbontöltelékhez szeretném majd felhasználni, de csak úgy itókának is szeretjük!😉

Hozzávalók:

5 tojássárgája
25 dkg porcukor
1 vaníliarúd kikapart belseje (vagy 2 tk. vaníliaesszencia)
5 dl tej
2,5 dl tejszín
2,5 dl vodka (vagy tiszta szesz)

Elkészítés :

A tejet a tejszínnel, vaníliával és 10 dkg porcukorral összeforraljuk. Vigyázni kell, nehogy túlforraljuk, mert akkor összekapja, és túró lesz. Közben a tojások sárgáját a maradék cukorral kézi robotgéppel jól kikeverjük.
A meleg tejszínes tejet apránként, vékony sugárban, állandó keverés mellett, hozzáöntjük a sárgájás krémhez. Ha kicsit kihűlt, hozzákeverjük az alkoholt is.
Üvegekbe töltve hűtőben tároljuk, néha kicsit felrázzuk. Legalább egy nap szükséges, hogy összeérjenek az ízek, és még kicsit besűrűsödjön a krémlikőr.


2 megjegyzés:

  1. Nálam is elmaradhatatlan minden ünnepen. Remélem ízleni fog. Az a tojás tartóóóóóó...

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...