2015. március 20., péntek

Lovacskás torta


Egy nagyon kedves felkérésnek tettem eleget ezzel a tortával, egy 6 éves kislány szülinapjára készítettem, aki imádja a lovakat. 
Elég nagy kihívás volt számomra, mivel még csak nemrég kezdtem el foglalkozni fondant bevonatos tortákkal és figurákkal, de nagyon nagy kedvvel és örömmel készítettem. Maga a torta mascarpónés-epres, kakaós piskótával, aminek a receptjét ITT találjátok. 


Az epret most egy sorban, két réteg krém közé raktam, a torta oldalát és tetejét, 1:1 arányú vajkrémmel be kell vonni a fondant alá. Erről az első bevonatos tortámnál olvashattok.




A fehér fondantot gél állagú rózsaszín ételfestékkel színeztem, és addig gyúrtam amíg egyenletes szép színt nem kapott. Nekem a legjobban a Fractal nevű gél állagú ételszínezék vált be, ezt használom macaronok színezésére is. Kevés kell belőle és nagyon szép színekben lehet kapni.



A színezett fondant masszát porcukros szilikonlapon nyújtottam ki. Jóval nagyobbra szükséges mint a torta, hogy mindenhol szépen bevonja, és simítólapáttal jól el tudjuk egyengetni, majd a felesleget körben levágjuk. Akinek van speciális fondantvágója azzal, ha nincs akkor sima pizzavágóval, vagy éles késsel is lehet.




Ezzel a papír sablonnal dolgoztam, amit egy Pinterest-en talált képről rajzoltam, kivágtam és ennek mentén vágtam ki a mintákat a kinyújtott marcipánból. Maga a ló, a zöld szegély és a pillangó színezett marcipánból készült. A zöld "füvet" körben derelyevágóval vágtam ki, kb. 1 cm-es csíkokban és úgy ragasztottam körbe. Ragasztáshoz vizes ecsettel kentem meg.





Sajnos minden fázisról nem tudtam fotózni, mert nagyon gyorsan szárad a fondant és a marcipán is, ezért gyorsan kell dolgozni vele. A torta bevonata cukormasszából készült a lovacska és a többi díszítés színezett marcipánból.


Tudom többen kacérkodtok a házi tortadíszítéssel, ehhez szeretnék segítséget nyújtani ezzel a bejegyzésemmel. Bátran biztatlak benneteket, hogy nyugodtan álljatok neki, nem annyira ördöngősség, én is magamtól a netről tanulgatom és gyakorolom ..... persze nem árt egy kicsi kézügyesség ! ;-)
Ha bármi kérdésetek lenne, amit nem említettem, vagy valami nem egészen világos, akkor nyugodtan írjatok, akár itt megjegyzésben, vagy e-mail-ben vagy FB-n.


Tortára fel ! Jó munkát hozzá ! :-)

2 megjegyzés:

  1. Kedves Mariann!

    Esetleg át tudnád nekem küldeni ezt a lófej sablont? A pinteresthez nem igazán értek.
    Nagyon örülnék, ha tudnál nekem segíteni.

    Előre is köszönöm! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Boglárka!

      Nagyon szívesen segítenék, de én ezt szabad kézzel rajzoltam egy sima A4-es fénymásoló papírra. Nincs már meg, de ha lemented a fotót, akkor ki tudod nagyítani. Utána ennek a sablonnak az alapján rajzoltam meg a sörényét, az orrát, a kantárt stb.....és úgy vágtam ki a kinyújtott fondantból. Remélem tudtam valamit segíteni! Drukkolok, hogy sikerüljön! Jó sütögetést! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...