2016. május 27., péntek

Kókusztejes chia puding eperrel



Biztos mindenki hallott már a chia magról, számos jó tulajdonsága miatt superfood-ként tartják számon. Nagyon jó fehérjeforrás, gluténmentes, magas rosttartalma miatt telítettségérzetet ad, kálciumot, káliumot, vasat, és omega-3 zsírsavat tartalmaz nagy mennyiségben. Ezért főként egészséges reggelinek szokták ajánlani, de szerintem desszertként is megállja a helyét. Egyszerű az elkészítése, főzni sem kell, csak megfelelő ideig áztatni, hogy megduzzadjanak a magok és zselészerű állaga legyen. Sokféle ízesítéssel készíthető, most az eperszezonban érdemes kipróbálni, mert nagyon jól passzol hozzá.



Hozzávalók: ( 4 adaghoz)

4 dl kókusztej
5 ek. chia mag
2 ek. kókusztejszín *
2 ek. eritrit (vagy xilit)

10 dkg eper
2 evőkanál bodzaszörp ( opcionális)

Elkészítés:

A kókusztejhez hozzáadjuk az édesítőt és a chia magot, jól elkeverjük, majd hűtőbe tesszük pár órára, még jobb egy egész éjszakára. Tálalás előtt hozzákeverjük a kókusztejszínt, amitől krémesebb állaga lesz, majd kiadagoljuk és a tetejére halmozzuk a friss epret. amit meglocsolhatunk bodzaszörppel. Ebből a mennyiségből 4 normál vagy két nagyobb kb. 2 dl-es üveggel lesz.

Glutén,- laktóz,- és cukormentes.




Jó étvágyat hozzá! :-)


* A kókusztejszín elhagyható, ha jobb minőségű, sűrűbb (konzervdobozos) kókusztejet használunk.







2 megjegyzés:

  1. Akár már most is elkészíteném, mert annyira guszta ha lenne hozzá chia magom! Sok helyen olvastam erről a magról és kíváncsi lettem hogy milyen?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bio boltokban tudsz venni, már egyre több helyen kapható. 5 dkg bőven elég egy ilyen adaghoz, nagyon jól megduzzad a folyadéktól.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...