2021. október 29., péntek

Pumkin spice latte -sütőtökös fűszeres latte


Kivételesen most nem is annyira a receptet hoztam, mert ízlés szerint változtatható, inkább csak egy ötletet, hogyan tudjátok kicsit feldobni, és őszre hangolni a napi kávézásokat. Az egyik nagy kávéláncnak köszönhetően nálunk is nagyon divatos lett, az amerikaiak kedvence, a sütőtökös latte. Pillanatok alatt otthon is el tudjátok készíteni, csak egy kis sütőtökpüré szükséges hozzá, meg némi fűszer. Aki szereti ezt a különleges finomságot, annak érdemes sütőtökpürét kisebb adagokban lefagyasztani. Amikor amúgy is készül sütőtök, akkor egy részét érdemes eltenni botmixerrel pürésítve. Kekszeket vagy muffint is szoktam ilyenkor készíteni vele, finom illatos fűszerekkel, fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel ízesítve. A mennyiségek inkább csak tájékoztatóak, mert annyira egyéni ízlés kérdése, hogy ki mennyire szereti benne a sütőtökös ízt, vagy inkább az erősebb kávét. Mindenesetre jó minőségű kávéval az igazi, és a tej helyett lehet növényi alternatívákat is használni. A képeken látható lekváros linzerek a szokásos linzer   tésztámmal készültek, kis sütőtök kiszúrókkal szaggatva, a sütőtökös Halloween kekszek receptjét pedig itt találjátok.

 


Hozzávalók:

2 dl tej ( kókusztej, rizstej, zabtej ....)

2-3 evőkanál sütőtökpüré

1 teáskanál cukor vagy méz ( nálam eritrit)

1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék ( vagy külön kevés fahéj, szegfűszeg, gyömbér, szerecsendió)

1 adag erős espresso 

1 teáskanál vaníliaesszencia

Tetejére tejhab, vagy tejszínhab  megszórva kevés őrölt fahéjjal. Itt jegyzem meg, hogy lehet kapni olyan kókusztejet (Barista felirattal), amit direkt lehet már habosítani.


Elkészítés:

A tejet a sütőtökpürével és a fűszerekkel, cukorral feltesszük főzni, jól összemelegítjük. Utána botmixerrel krémesítjük, habosítjuk az állagát, majd bögrébe/pohárba töltjük, és ráöntjük a kávét. A tetejére tejszínhabot vagy valamilyen tejhabot teszünk amit fahéjjal szórunk meg, esetleg csurgathatunk még rá karamellt is.

   



Érdemes kipróbálni ezt a melengető illatos krémes kávét!

Egészségetekre! :-)

 

2 megjegyzés:

  1. Sok szép és finom édességet kínálsz nekünk köszönjük. Szeretem a sütőtököt de őszintén bevallom nagyon kevés alkalommal tettem süteménybe:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Évi, én is köszönöm a figyelmedet...🥰 Tegnap muffint sütöttem vele, dióval,mézesfűszerrel, narancshéjjal ...nagyon finom lett.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...