Hozzávalók:
1 liter tej
1 bögre rizs ( kerek szemű)
1 csom. vaníliás cukor (vagy 1 teáskanál vaníliaesszencia)
7 db tojás
7 evőkanál kristálycukor
5 dkg mazsola (opcionális)
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál búzadara ( opcionális)
vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez
Elkészítés :
1 liter tej
1 bögre rizs ( kerek szemű)
1 csom. vaníliás cukor (vagy 1 teáskanál vaníliaesszencia)
7 db tojás
7 evőkanál kristálycukor
5 dkg mazsola (opcionális)
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál búzadara ( opcionális)
vaj és zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez
Elkészítés :
1 liter tejből és 1 bögre rizsből kevés cukorral, vaníliás cukorral tejberizst főzünk. A mazsolát megmossuk és beáztatjuk meleg vízbe. Amíg a rizs hűl, a tojásokat ketté választjuk és a sárgájához 7 evőkanál cukrot teszünk. Robotgéppel jól kikeverjük ( fehéredésig), utána a tojások fehérjét is csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojássárgájás krémbe belereszelünk egy kisebb citrom héját, és beleöntjük a lecsöpögtetett mazsolát, majd a langyosra hűlt tejberizst. Jól összekeverjük, ha kicsit hígnak érezzük, akkor mehet bele egy kevés búzadara, és végül beleforgatjuk a tojásfehérje habot. Megkenjük a tepsit vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, és jöhet bele a rizskoch massza.
Közepes hőfokon (180 fok), kb. 30 perc alatt készre sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.
Közepes hőfokon (180 fok), kb. 30 perc alatt készre sütjük, amíg szép piros lesz a teteje.
Nagyon guszta lett ! Szívesen elfogadnék most egy kis tányérral biztosan nagyon finom a lekvárral!
VálaszTörlés