Szandikám barátnője kért meg, hogy írjam le a gombapaprikás receptemet, mert nagyon ízlett neki amikor nálunk evett, és szeretné elkészíteni. Kedves Bogi, most eljött az alkalom, mert ma ez lesz a menü nálunk.
Hozzávalók:
50-60 dkg gomba
1 nagyobb fej hagyma
1 kisebb paprika ( vagy darált pritaminpaprika)
1 kisebb paradicsom
pirospaprika, tarkabors, vegeta, majoranna
1 poharas (kis) tejföl
1 csapott evőkanál liszt
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a darált paprikát vagy a felszeletelt paprikát, paradicsomot,.....tűzről levéve a pirospaprikát ( vagyis pörköltalapot készítünk), utána beletesszük a felszeletelt gombát, fűszerezzük (vegeta,bors, majoranna) és kevés vizet öntünk hozzá. Fedő alatt puhára pároljuk. Közben egy tálkában kikeverjük a tejfölt a liszttel, kevés hideg vizet is öntünk hozzá ( így nem lesz csomós), és a majdnem kész gombapörkölthöz adjuk. Kicsit összerottyan, és kész !
Házi galuskával a legfinomabb, de ma csak kagylótésztát főztem ki hozzá.
Szerintem így is finom lett. :)
Jó étvágyat hozzá!
Nagyon guszta, étvágygerjesztő. Mi is szeretjük a gombát mindenféleképpen elkészítve.
VálaszTörlésÓ de nagyon szeretem, akár nokedlivel, akár kagylótésztával! Nagyon guszta!
VálaszTörlésKöszönöm szépen Rita és Éva ! :)
VálaszTörlésHúúú, még jó, hogy pont ma megyünk vásárolni. Be is szerzek gombát...:)
VálaszTörlésMi is szeretjük:) Csak a fiúk hiányolják belőle a húst:) Ők már csak ilyenek. Nokedlivel a legjobb, de azért tésztával is lecsúsik, sőt rizzsel is.
VálaszTörlésÉs én is ezt főztem tegnap!:)
VálaszTörlésÖrülök, hogy kedvet csináltam. :)
Törlés