2012. április 3., kedd

Medvehagyma pesto


Néhány éve minden tavasszal megjelenik az üzletekben a Medvehagyma. Amellett, hogy kellemesen fokhagymás az íze, még egészséges is. Csökkenti a vérnyomást, jó hatása van a  koleszterinszintre és vértisztító hatása van. Ezért egyre több receptet lehet olvasni a különféle gastroblogokon, én is kipróbáltam már párat. Mivel nincs egész évben,  ilyenkor dömpingszerűen készíti az ember a medvehagymás ételeket. Múlt héten medvehagymás pogácsát, ma  pestót csináltam, amiből érdemes nagyobb mennyiséget készíteni, mert jólzáródó üvegben hetekig eláll a hűtőben.

Hozzávalók:

1 csokor medvehagyma
1 maréknyi fenyőmag
5 dkg reszelt Grana Padano
1 dl olivaloaj
só, őrölt szinesbors









Nagyon sokféleképpen lehet felhasználni, tésztára, pirítósra, húsokhoz...stb. Nálunk a mai ebéd:  Penne Rigate tészta , medvehagyma pestóval , pirított fenyőmaggal . Nagyon fini , érdemes kipróbálni ! :)


1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...