Néhány éve minden tavasszal megjelenik az üzletekben a Medvehagyma. Amellett, hogy kellemesen fokhagymás az íze, még egészséges is. Csökkenti a vérnyomást, jó hatása van a koleszterinszintre és vértisztító hatása van. Ezért egyre több receptet lehet olvasni a különféle gastroblogokon, én is kipróbáltam már párat. Mivel nincs egész évben, ilyenkor dömpingszerűen készíti az ember a medvehagymás ételeket. Múlt héten medvehagymás pogácsát, ma pestót csináltam, amiből érdemes nagyobb mennyiséget készíteni, mert jólzáródó üvegben hetekig eláll a hűtőben.
Hozzávalók:
1 csokor medvehagyma
1 maréknyi fenyőmag
5 dkg reszelt Grana Padano
1 dl olivaloaj
só, őrölt szinesbors
Nagyon sokféleképpen lehet felhasználni, tésztára, pirítósra, húsokhoz...stb. Nálunk a mai ebéd: Penne Rigate tészta , medvehagyma pestóval , pirított fenyőmaggal . Nagyon fini , érdemes kipróbálni ! :)
Feltétlenül ki fogom próbálni!:) Nagyon tetszik:)
VálaszTörlés